Ciorbă de burtă la multicooker

Ciorba de burtă este tare gustoasă, una din preferatele noastre în sezonul rece. De mică, bunicul mă învăța cum se fierbe burta pentru a obține o zeamă delicioasă și că este musai să pun la fiert și câteva oase, ca să își lase măduva. Străbunica a lucrat la bucătărie, așa că plăcerea de a găti este din moși-strămoși.

Gustul ciorbei de burtă este dat, într-adevăr de oasele de vită. Iar zarzavaturile nu ar trebui să existe. Însă în goana timpurilor noastre, am ales să fac o ciorbă de burtă rapidă la multicooker, fără oase de vită, cu legume. Crock-Pot-ul Express este de mare ajutor când vrei să gătești o ciorbă bună într-o jumătate de oră.

Ingrediente:

  • Burtă de vită 900g;
  • 1 sau 2 morcovi;
  • Un cub de rădăcină țelină;
  • 1 rădăcină păstârnac;
  • 1 ceapă albă;
  • 4/5 căței de usturoi;
  • 2 gălbenușuri de ou;
  • 200/300g smântână cu 20%grăsime;
  • Condimente: sare, piper negru, pătrunjel.

Am tocat grosier legumele. Le-am pus în oala Crock-Pot-ului. Am adăugat burta de vită, apă și am setat programul Soup/Supă pentru 30 de minute.

După terminarea programului, am lăsat totul să se liniștească, timp de 20 de minute.

Am eliberat valva de presiune și am înlăturat capacul.

Separat, într-un castron, am amestecat 2 gălbenușuri de ou cu smântâna și condimentele. Adăugăm treptat zeama din oală în castron, amestecând în continuu cu o lingură sau cu un tel, până ce conținutul castronului este la aceeași temperatura cu conținutul oalei.

La final, turnăm conținutul castronului înapoi în oală.

Ciorba de burtă este gata! Tăiețeii de vită sunt fierți, moi, delicioși. Totul putea fi gata în 35 de minute, dacă nu lăsăm un pic ciorba să se răcească înainte de a îi pune smântână.

În funcție de gustul fiecăruia, puteți servi ciorba de burtă cu ardei iute, cu usturoi, cu oțet, sau simplă. Cea mai bună e cu pâine caldă, proaspăt scoasă din cuptor!

Poftă bună!

Lavi Mama Chilli

Give a shoutout to Damir Spanic on social

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s