Desert multifruct pentru copii

Indiferent că îl pregătiți pentru micul-dejun, gustare sau cină, păhărelul cu delicii este minunat. Fructele sunt super-alimente: au mulți nutrienți, puține calorii, sunt o sursă importantă de fibre, reduc riscul de diabet zaharat, conțin antioxidanți, ajută sistemul digestiv, ajută la formarea sistemul imunitar.

Pentru copii și bebeluși, fructele ce conțin vitamina C și potasiu sunt tare importante, deoarece ajută la o dezvoltare armonioasă a sistemului nervos, a sistemului imunitar. Bananele sunt o sursă importantă de potasiu, au un conținut ridicat de fibre, protejează mucoasa stomacului. Merele și perele sunt o sursă importantă de vitamine, mai ales de vitamina C. Această vitamină, C, joacă un rol important în vindecarea rănilor, regenerarea țesuturilor, sănătatea gingiilor.

Lista de ingrediente

  • O pară;
  • Un măr;
  • O banană;
  • O jumătate de avocado;
  • Miere sau zahăr din ștevie;
  • Câteva picături de lămâie;
  • Un albuș de ou;
  • 5/6 zmeurici.

Mărul și para le decojim, le tăiem bucățele și le băgăm la cuptor la copt – 10/15 minute.

Între timp ne apucăm să batem albușul spumă cu câteva picături de lămâie și miere. Operațiunea aceasta este doar pentru copiii de peste 1 an! Puteți folosi zahăr din ștevie.

Scoatem mărul și para de la cuptor si le trecem prin blender. Eu adaug mereu un biscuite și un cub mic de unt, uneori și un praf de scorțișoara.

Punem primul strat de piure în pahar/castronel și îl lăsăm să se raceasca.

Între timp blenduim banana fie simplă, fie cu avocado. Punem piureul peste măr și pară.

La final adăugăm, doar pentru copiii peste 1 an, spuma de albuș cu miere și zmeură. Zmeura și albușul de ou sunt alimente ce pot da alergii. Urmăriți copiii după ce le papă!

Fie că este desert după un prânz copios, fie că este o cină ușoară sau o gustare delicioasă, fructele sunt mereu o variantă bună!

Poftă bună!

Photo cover by Hüseyin on Unsplash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s