Ciorbă de leurdă cu afumătură

Am ales să folosesc azi: ceapă verde, usturoi verde, salată verde (cât verde, nu?), leurdă, pătrunjel, ouă proaspete și borș fermecat. Am adăugat și puțină carne afumată de noi și a ieșit o superbă ciorbă de leurdă cu afumătură. Ce să va zic? Am gătit-o repede și a dispărut la fel de repede.

Lista de ingrediente:

 • 1 legătură ceapă verde;
 • 1 legătură usturoi verde;
 • o salată verde generoasă;
 • 3 legături leurdă;
 • 2 ouă;
 • 2 felii carne afumată (sau puteți folosi kaizer sau bacon afumat);
 • 1 legătură pătrunjel;
 • 1 cană cu borș.

Am spălat ceapa verde, usuturoiul, leurda și salata verde. Miros toate minunat: a primăvară, a un nou început, a natură ce reînvie.

Am tăiat mărunt ceapa verde și usturoiul. Leurda și salata verde le-am tocat fâșiuțe subțirele, ca să semene după ce fierb cu niște tăieței verzi. Am tocat carnea fășii cam de grosimea unui deget mic. Gata cu pregătirile. Trecem la foc.

Am pus în oală puțin ulei de floarea soarelui și după am început să rumenesc ceapa verde și usturoiul. Am adăugat pentru 2 minute și leurda. După am pus apă, carnea și salata verde. Am pus capacul și le-am lăsat la fiert la foc mediu o oră.

Am adăugat borșul fermecat. Într-o farfurie adâncă am bătut 2 ouă. Am dat focul mare, ca apa să înceapă să clocotească și am turnat ușurel ouăle, pentru a obține niște ou zdrențuit minunat. Potrivim cu sare și pier după gust.

Am oprit focul și am adăugat pătrunjelul magic, tocat nici mic, nici mare.

Totul este verde și ușor crocant. Gustul minunat al leurdei, aroma ei de usturoi, se îmbină minunat cu dulcele salatei, cu aroma plăcută a usturoiul verde și dulceața înțepătoare a cepei.

Merge atât de bine cu o felie de pâine caldă cu unt.

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

 1. Ramona spune:

  Atăt de simplă și atăt de sănătoasă.. Mulțumesc!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s