Back to work, honey! – episodul 2

Cu ce începe ziua mea? Cu niște copii mici care sar la noi în pat, cu o cafea băută în fotoliu, încercând să mă trezesc, și, bineînțeles, cu Mickey Mouse. Înainte urmăream știrile sau ascultam muzică. Acum Mickey l-a înlocuit pe Busu. Diminețile mele sunt mult, mult mai frumoase. Chiar și cu cearcăne.

Cum începe anul nou un angajat? Primind mailuri despre zilele libere din acel an. Toți le urmărim! Toți le știm mai bine ca pe rugăciuni. Toți le așteptăm cu sufletul la gură.

În concediul de creștere copil de abia mai știam în ce zi sunt, dar să mai știu și zilele libere. Pff! Cu gemeni? Am noroc că mai știu încă pe ce planetă sunt.

Însă acum că am ReÎnceput muncă sau Munca 2.0, știu și eu că suntem liberi pe 1 iunie, pe 8 iunie, pe 15 august… și lista minunată continuă.

Primul weekend de 3 zile după ce am revenit la muncă. Fun times! Vineri la 16 am terminat săptămâna, am îmbrăcat copiii, m-am aranjat un pic (a se citi: puțin BB cream, tuș, rimel și ruj. Cine mai are timp de un machiaj ca la carte?!?) și am ieșit în oraș, la plimbare, la un covrig, la o merdenea. Ador timpul meu cu ei. Sâmbătă, duminică și luni iar ieșiri la plimbare, la verișori, la zoo.

Azi de dimineață, însă, m-am trezit la 7, cu o alarmă mică în cap, că e zi de muncă. Back to work, honey!

Copiii la joacă, părinții la serviciu!

În toată perioada petrecută la muncă, am învățat un lucru pe care și-l doresc șefii: eficiență. Nu ați auzit de ea? Poate o recunoașteți ca: obiective îndeplinite, beneficii financiare la secundă, tot ce ține un business în picioare.

Dar cum se traduce la noi, angajații, această eficiență? Eficiența înseamnă ordine, înseamnă responsabilitate, față de tine și față de firmă. Eficiența o putem traduce ca o ordine la serviciu. Iar noi mămicile, ei bine…, noi știm să facem ordine. Ordine în hăinuțe, în biberoane, suzete, castronele, jucării, șosete (subiect ușor discutabil…). Așa că va o fi o misiune ușoară să ne facem ordine în calendar, în ședințe, în fișiere. Nu degeaba au inventat americanii ”To Do List”. Pe mine una chiar mă ajută. Știu ce am de făcut azi, ce reportez pentru mâine, pentru săptămâna viitoare. Ordinea aduce la pachet pacea interioară. Nu te mai simți depășită.

O altă regulă pe care încă nu o stăpânesc este (Sfânta) Regula lui ”Nu!”. Refuzul politicos există. Regula se referă la a nu spune ”Da” la activitățile pe care nu vi le doriți și care nu sunt absolut necesare pentru activitatea pe care o desfășurați. Aceste activități acceptate ”din jenă” sau ”din obligație” sunt consumatoare mari de timp, iar noi nu ne dorim asta. Așa că, aceste refuz politicos, vă oferă puțin timp liber, pe care să îl eficientizați printr-o dezvoltare personală: analzați un mail, vă organizați agenda,calendarul, vă arhivați mailurile rezolvate, sau orice altceva vă ajută să vă mai luați o povară de pe umeri.

În concluzie, când vă mai ”încurajează” cineva că veți începe munca și o să fie oribil, gândiți-vă că totul este rezolvabil. Mai luați o gură de cafea, de ceai sau de apă, oftați o dată și trageți aer tare în piept de 2 ori și rezolvați treaba. Nu lăsați pe nimeni să vă descurajeze sau să vă spună că nu puteți face ceva. Veți face față și în viața personală și în carieră, pentru că a fi mamă asta înseamnă: să înveți să jonglezi toate activitățile în puținul timp pe care ni-l oferă o zi.

Cu drag vă spun, acest serial va continua…

Lavi – Mama Chilli

Photo cover by Cathryn Lavery on Unsplash

Photo text by Fuu J on Unsplash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s