Biscuiți cu Nutella sau Nutelotti

Fac parte dintr-un grup fantastic de mămici, pe Facebook, Momsformoms.ro (ne găsiți și pe instagram @momsformoms.ro), și acolo împărtășim și minunățiile pe care le gătim pentru micuții noștri. Grupul nostru este grozav, pentru că vorbim deschis, nu doar despre mâncare sau diversificare, ci despre experiențe de viață, despre viața de mamă cu tot ce vine ea, mai bune și mai puțin bune, despre sentimentele noastre.

Când am văzut prima oară rețeta, mi-am zis să o încerc pentru că este dulce, simplă, rapidă. Așa că o partajez și cu voi, în cazul în care vă atacă o poftă de dulce și nu știți ce să faceți repejor.

Lista de ingrediente:

  • 180 g Nutella (eu am avut Finetti Duo);
  • 1 ou;
  • 150 g făină;
  • 1 lingură unt de arahide (opțional).

Am amestecat într-un castron ciocolata cu oul și cu untul de arahide, folosind lingura de lemn. Eu ador untul de arahide, așa că m-am gândit că nu are cu ce strica. Data viitoare, vreau să încerc cu unt de migdale.

Am adăugat treptat făina, puțin câte puțin. Compoziția trebuie să fie consistentă. Nu am reușit să o amestec doar cu lingura, așa că am luat-o la frământat cu mâinile. Cam așa arăta la final. Nu am mai avut răbdare să o țin la frigider o jumătate de oră.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Ne ungem pe mâini cu ulei și formăm biluțe în căușul palmei.

Le presăm ușor cu degetul cât să facem o adâncitură, de aspect sau pentru a adăuga diverse: alune, alune de pădure, fistic, migdale, fructe de pădure. Cam ce aveți la îndemână. Eu am avut fistic.

Le-am lăsat la cuptor 15 minute. Textura este superbă, crocant la exterior, soft la interior. Merg ornate și cu frișcă, ciocolată. Să ne destrăbălam!

Poftă bună! Sunt extraordinare.

Cu drag,

Lavi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s